Onthulling van de

Van Ghentkazerne in Miniworld Rotterdam

 

Op woensdag 26 november 2014 was het een historisch moment voor Miniworld te Rotterdam. In aanwezigheid van een groot aantal genodigden werd de miniatuur versie van de Van Ghentkazerne, in aanwezigheid van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers onthuld.

Tijdens een roffel van één der Tamboers en vuurwerk op de afdekking werd door Majoor der mariniers M. den Hartog, plaatsvervangend commandant van de Van Ghentkazerne de onthullingshandelingen verricht.

 

 

 

 

Nadat de afdekking was opgehesen werd het zeer fraaie bouwwerk voor de vele belangstellende zichtbaar. De genodigden en de aanwezige toeschouwers gaven een spontaan applaus.

 

 

Majoor den Hartog sprak namens het Korps Mariniers lovende woorden in de richting van de heer Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam. “De maquettebouwers verdienen een groot compliment met het behaalde resultaat. Na enige maanden van hard werken aan de replica, vertoont de kazerne een oogverblindend resultaat.”

 

 

 

Bert Aben voormalig commandant van de Van Ghentkazerne werd door de leiding van Miniworld nogmaals hartelijk bedankt voor zijn medewerking

 

Directeur Marc van Buren was zeer in zijn nopjes: "Dit is meer dan een maquette. Het toont ook de verbondenheid tussen de Mariniers en de Rotterdamse bevolking."  

Onder het genot van een drankje en een hapje werd de onthulling afgesloten.

 

 

Tekst en Foto's: Jaap C. de Bruin

 

Geplaatst: 30 november 2014