Nieuws

In het kader van het 70-jarig jubileum van de Marinierskapel en het 350 jarig bestaan van het Korps Mariniers is op 2 t/m 4 maart in de Johan de Wittzaal op de Van Ghentkazerne een interessante marsen CD opgenomen, met vooral nog niet eerder door de kapel vastgelegde werken. Naar verwachting verkrijgbaar deze zomer, onder meer via www.stichtingvriendenmarinierskapel.nl

 

 

 

Foto: Jan van den Berg

 

 

 

 

 

 

 

When the Swing Marches On

 

 

Lang is er op moeten wachten, maar eindelijk is de cd met NIEUWE opnamen van de succesvolle combinatie Marinierskapel en Dutch Swing College Band verkrijgbaar.

 

 

Alle volgers van de Marinierskapel zullen ongetwijfeld de 33-toeren lp kennen die al in 1968 bij Philips verscheen onder de titel: When The Swing Comes Marching In. Wereldwijd – van Engeland tot zelfs Australië en Japan - is deze plaat, met 12 tracks en nog geen 40 minuten muziek meerdere malen uitgegeven, om uiteindelijk in 1991 bij Mercury (Phonogram) op cd te verschijnen.

 

Op veler verzoek is nu dus de digitale opvolger verschenen, op Super Audio CD kwaliteit met 4 tracks meer en maar liefst 70 minuten muziek! Uiteraard met een aantal van de bekende Pi Scheffer arrangementen, maar daaraan toegevoegd nieuwe op het lijf geschreven werken door o.a. Peter Kleine Schaars, Menno Daams en Léon Zwijgers. Het strakke marstempo wordt af en toe verwisseld voor een Blues of Fantasy, wat ten goede komt aan de muzikale variëteit. De geweldige solo’s over en weer + aanstekelijke en bekende melodieën in een ander jasje nemen u mee in de verrassende combi-wereld van Mars, Swing en Dixieland.

 

Onder meer verkrijgbaar via www.stichtingvriendenmarinierskapel.nl