Agenda 2015 Marinierskapel der Koninklijke Marine

 

Onder voorbehoud van wijzigingen. Actuele aanpassingen worden gemeld via www.facebook.com/marinierskapel

 

 

 

21 maart          

Benefietconcert Verzetsmuseum Gouda

In de Grote of Sint-Janskerk van Gouda, adres: Achter de Kerk 16, 2801 JX Gouda, speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine op zaterdagmiddag 21 maart een benefietconcert ten bate van het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Aanvang concert 15.00 uur. Website van het museum:

www.verzetsmuseum-zh.nl

 

1 april             

KIM concert

Om eens op een andere manier kennis te maken met het muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine organiseert de Senaat van het Korps Adelborsten in Den Helder op woensdagavond 1 april een concert voor hun studiegenoten, de NLDA-medewerkers van de locatie KIM en speciale gasten.

 

17 april            

Concert t.g.v. Veteranendag Vaassen

In Dorpscentrum De Wieken, Molenstraat 15 te Vaassen verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine op vrijdagavond 17 april, aanvang 20.00 uur een concert voor Veteranen in Vaassen

 

20 april            

Kinderconcert in Veenendaal

Theater de Lampegiet, Kerkewijk 10, 3901 EG Veenendaal

Concerten van 11.00-12.00 uur en 13.30-14.30 uur

 

24 april            

Taptoe t.g.v. Koningsdag in Den Helder

Op vrijdag 24 april, aanvang 20.30 uur, zal de Marinierskapel samen met de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers op het Bernhardplein in Den Helder een taptoe uitvoeren ter gelegenheid van Koningsdag.

 

30 april            

Concert in Werkendam

Op donderdagavond 30 april, voorheen Koninginnedag, speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een feestelijk concert in sporthal ‘De Crosser’, Raadhuislaan 19 te Werkendam, aanvang 20.00 uur. De organisatie is in handen van de jubilerende Oranjevereniging van Werkendam.

 

4 mei                    dodenherdenking Den Helder

Op maandagmorgen, aanvang 11.00 uur, wordt de muzikale omlijsting verzorgd van de jaarlijkse herdenking der gevallenen bij het monument "Voor hen die vielen” op de rotonde ‘De Vijfsprong’ aan de Middenweg in Den Helder.

 

4 mei                    Nationale Herdenking op de Dam

Op maandagavond 4 mei zal de Marinierskapel der Koninklijke Marine het muzikale programma verzorgen van de Nationale Herdenking op De Dam in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.4en5mei.nl

 

5 mei                    jubileumconcert 70 jaar Dutch Swing College Band in Den Haag

Niet alleen de Marinierskapel bestaat dit jaar 70 jaar; ook de DSCB viert dit jaar haar jubileum. Zij pakken op dinsdagavond 5 mei, aanvang 20.15 uur, groot uit in de Anton Philipszaal van Den Haag en worden daarbij ‘ondersteund’ door de Marinierskapel. Ongetwijfeld wordt daar ook repertoire van de nieuwe CD gespeeld.

 

8 mei                    Concert Hengelo

Op vrijdagavond 8 mei verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine in het Rabotheater, Beursstraat 44, 7551 HV  Hengelo een feestelijk Bevrijdingsconcert. Aanvang 20.00 uur

Website van het theater: www.rabotheater.nl

Op het programma onder meer de voorstelling ‘Marinier van Michiel de Ruyter’ met acteur en verteller Frank Groothof. Een pakkend verhaal voor veteranen, (oud)mariniers, maar zeker ook voor hun (klein)kinderen!

 

14 mei                  herdenking bombardement Rotterdam

Op 14 mei 2015 is het 75 jaar geleden dat Rotterdam gebombardeerd werd. Op het Plein 1940 wordt dit herdacht met onder meer een kranslegging om 13.00 uur.

 

15 mei                  concert Jazzfestival Breda

Voor de eerste keer in haar geschiedenis verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine op vrijdagavond 15 mei een ‘optreden in stijl’ ter gelegenheid van het Breda Jazz Festival. Aanvang 20.30 uur, locatie Spanjaardsgat. Meer informatie volgt via www.bredajazzfestival.nl

 

25 mei                  Concert Theater aan het Vrijthof Maastricht

Op maandagavond 25 mei speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine ter gelegenheid van 70 jaar Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten een concert in het Theater aan het Vrijthof, Vrijthof 47 in Maastricht, aanvang 20.00 uur.

 

28 mei                  Herdenkingsbijeenkomst CZSK

Ieder jaar herdenkt het Commando Zeestrijdkrachten in actieve dienst overleden medewerkers van de Koninklijke Marine, zowel militairen als burgermedewerkers. Op een herdenkingsterrein bij het brugcomplex van Hr. Ms. De Ruyter op de Rijkswerf in Den Helder is hiervoor het monument “Schaduwen van het Licht” geplaatst. De Marinierskapel der Koninklijke Marine verzorgt bij deze plechtigheid de muziek. Aanvang 10.30 uur.

 

29 mei                  Veteranenconcert in Huissen

Op vrijdagavond 29 mei, aanvang 20.00 uur, verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine in de kerk OLV Tenhemelopneming, Langekerkstraat 10 te Huissen-Stad een door stichting Exodus georganiseerd concert ter ere van de veteranen.

Meer informatie volgt onder meer via www.exodushuissen.nl

 

5 juni                    concert in Den Bosch

Op uitnodiging van drumfanfare Amantius speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een avondvullend concert ter gelegenheid van de 4e editie van Taptoe Den Bosch, aanvang 20.00 uur.

Voor meer informatie zie de website van de organiserende vereniging: www.amantius.nl

 

10 juni                  Veteranendag VBHkazerne Doorn

Als afsluiting van de Veteranendag in Doorn speelt op woensdagavond 10 juni de Marinierskapel der Koninklijke Marine een concert voor mariniers en veteranen op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn, aanvang 19.30 uur.

 

12 juni  Galaconcert in Roermond

Op vrijdagavond 12 juni speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een galaconcert ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Fanfare Onze Lieve Vrouw in ’t Zand uit Roermond, aanvang 20.00 uur. Dit vindt plaats in Theaterhotel de Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16

6041 JA Roermond. Website organiserende vereniging: www.famfaar.nl

 

13 juni  Concert voor jubilerende Schutterij Sint Sebastianus Puth

Op zaterdagavond 13 juni verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een feestelijk concert ter gelegenheid van de viering van het 500 jarig bestaan van Schutterij Sint Sebastianus in Puth, Limburg.

 

20 juni                  Veteranenconcert in Sliedrecht

Op zaterdagavond 20 juni verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine in Partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT te Sliedrecht een regionaal concert voor Veteranen. Aanvang 19.00 uur.

 

26 juni                  grote beëdiging KIM

Op vrijdag 26 juni vindt de grote openbare beëdiging van marineofficieren plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine. Naast de eed of belofte van trouw wordt met deze ceremonie symbolisch de adelborstenperiode voor de nieuwe officieren afgesloten. De Marinierskapel en de Tamboers & Pijpers verzorgen de muzikale omlijsting op de grote parade van de Rijkswerf.

 

27 juni                  Nederlandse Veteranendag in Den Haag

Voor de 11e keer wordt in Den Haag op zaterdag 27 juni de Nederlandse Veteranendag georganiseerd. Meer informatie: www.veteranendag.nl

 

3-5 juli                                 Marine dagen Den Helder

 

 

21 juli                   Vierdaagse concert in Cuijk

Dinsdagavond 21 juli, aanvang 20.00 uur, speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine op de Maaskade in Cuijk een feestelijk populair programma ter gelegenheid van de Vierdaagse feesten 2015. Meer informatie volgt onder meer via www.vierdaagsefeestcuijk.nl

 

 

24 juli                                   intocht Vierdaagse Nijmegen