Foto: Mariniers Opleiding

 

 

Een nieuwe lichting jongemannen heeft na een aantal maanden de mariniersopleiding in Rotterdam afgesloten. De havenstad is traditiegetrouw het decor van deze Elementaire Militaire Vorming Mariniers en de eindoefening ‘Final Exercise’.

 

Met zware bepakking legden ze in 5 dagen 120 kilometer te voet af. En als ‘kers op de taart’ een speedmars van 25 kilometer. Die leidde vrijdag 9 maart 2018 naar de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Na een loodzware eindoefening mochten 41 aspirant-mariniers daar eindelijk de felbegeerde baret opzetten.  

 

Dat gebeurde onder luid applaus van vrienden en familie. Met de baretuitreiking eindigde de 24 weken durende opleiding van de mannen. Hun discipline en doorzettingsvermogen werden tot het uiterste op de proef gesteld.  

 

 

Binnenkomst

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 

 

Geplaatst: 9 maart 2018

 

 

Beëdiging

 

Het Korps Mariniers heeft op vrijdag 16 maart 2018, 41 nieuwe mariniers beëdigd. De locatie voor deze ceremonie was de Van Ghentkazerne in Rotterdam. De genodigden ontvingen een korte uitleg over het ceremonieel.

De marinier zweert of beloofd trouw aan het vaandel van het Korps Mariniers, ‘trouw aan de Koning. gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht’.

De beëdiging gebeurde ten overstaan van familie van de nieuwe mariniers, vrienden, en een delegatie van oud-mariniers.

 

Twee mariniers-in-opleiding ontvingen het Erekoord Koninklijke Marine!

Tijdens de schiettraining in februari in Grafenwöhr (Duitsland) vond er een incident plaats waarbij een gewonde viel. Door daadkrachtig, stressbestendig en vakbekwaam handelen het leven gered van hun collega.

 

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 

 

Geplaatst: 16 maart 2018