Nieuwe Mariniers ontvangen baret

 

Na een loodzware eindoefening hebben op 3 maart jl. 37 mariniers hun baret in ontvangst mogen nemen op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. De nieuwe mariniers werden bij de poort van de kazerne o.a. welkom geheten door 15 oud-mariniers.

 

De nieuwe mariniers rondden met succes de Elementaire Vakopleiding af. De binnenkomst van de Final Exercise, de FINEX, is voor veel mariniers een van de mooiste momenten uit hun loopbaan.

 

Finex

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Geplaatst 

Binnenkomst: 3 maart 2017

Beëdiging: 10 maart 2017

 

37 nieuwe mariniers beëdigd

 

Het Korps Mariniers heeft op 10 maart 2017 nieuwe mariniers beëdigd. De locatie voor deze ceremonie was de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Na een hartelijk welkom aan de genodigden door luitenant-kolonel der mariniers Olivier Loos, vervolgde de Overste met een korte toespraak. Hierin werd ingegaan op de waarden van de eed of belofte. De marinier zweert of beloofd trouw aan het vaandel van het Korps Mariniers, ‘trouw aan de Koning. gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht’.

 

Tijdens de ceremonie nam Overste Olivier Loos 37 mariniers de eed of belofte van trouw en gehoorzaamheid af. De beëdiging gebeurde ten overstaan van familie van de nieuwe mariniers, vrienden, en een delegatie van oud-mariniers.

 

De muzikale entourage werd verzorgd door de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers .

 

Beste man van de opleiding: Marinier 2    G. Raijer

Beste schutter: Marinier 2     S.L.F.M.  Schepens