Mariniers doorstaan laatste zware test.

 

Na een loodzware eindoefening ontvingen 56 nieuwe mariniers vanmorgen op de Rotterdamse Van Ghentkazerne hun felbegeerde baret. Een daverend applaus van familie, vrienden en collega’s viel hen te beurt toen zij hun doorleefde veldpetten krachtig tegen de grond gooiden en voor het eerst hun mariniersbaret opzetten.

De finale exercise vormde deze week het traditionele slot van de Elementaire Vakopleiding. Deze oefening begon maandag met een afdaling van de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. In de uitdagende week werden verder kennis en vaardigheden nog eenmaal in de praktijk beproefd. Van speedmarsen, kaart- en kompasoefeningen tot tactische verplaatsingen en het uitvoeren van aanvallen. Hierbij legden de aspirant-mariniers, met zware bepakking, ongeveer 100 kilometer te voet af.

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Beëdiging nieuwe Mariniers

 

Het Korps Mariniers heeft op 3 februari 2017 nieuwe mariniers beëdigd. De locatie voor deze ceremonie was de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Na een hartelijk welkom aan de genodigden door luitenant-kolonel der mariniers Olivier Loos, vervolgde de Overste met een korte toespraak. Hierin werd ingegaan op de waarden van de eed of belofte. De marinier zweert of beloofd trouw aan het vaandel van het Korps Mariniers, ‘trouw aan de Koning. gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht’.

 

Tijdens de ceremonie nam de Overste Loos van 56 mariniers de eed of belofte van trouw en gehoorzaamheid af. De beëdiging gebeurde ten overstaan van familie van de nieuwe mariniers, vrienden, en een delegatie van oud-mariniers.

 

"Best Man"  Blok 16/2

MARN 2   J.J. van Swinden

Beste schutter, Blok 16/2

J.H.C. Anbergen


     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Geplaatst: 04 februari 2017