Afscheid met militaire eer van

 

Ridder MWO Hakkenberg

 

 

Met militaire eer is op 21 februari in Utrecht afscheid genomen van Ridder Militaire Willems-Orde Giovanni Narcis Hakkenberg. Een militaire draagploeg droeg de kist van kapitein der mariniers buiten dienst Hakkenberg door een erehaag van ruim 300 (oud-)mariniers naar het uitvaartcentrum.

 

Buiten bracht een vuurpeloton van 8 mariniers een eresaluut, waarna familie, militaire en burger autoriteiten, vrienden en collega’s afscheid namen. De Marinierskapel der Koninklijke Marine droeg zorg voor de muzikale omlijsting.

 

Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom typeerde Hakkenberg. “Een man met sterke normen en waarden, die in staat was om onder primitieve en gevaarlijke omstandigheden te kunnen vechten en overleven. Hij was een man die bewees over de kernwaarden van de Ridders Militaire Willems-Orde te beschikken. Tot het laatst was hij niet alleen een vriendelijk en bescheiden mens, maar vooral ook op en top militair. Een trotse marinier.”

 

Ridders, opper- en vlagofficieren

Namens Defensie woonden verder Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp, Commandant Korps Mariniers brigadegeneraal der mariniers Richard Oppelaar en Inspecteur Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal der mariniers Ton van Ede de plechtigheid bij.

 

Ook de voorzitter Kapittel der Militaire Willems-Orde, luitenant-generaal buiten dienst Jan de Kleyn en de Ridders Militaire Willems-Orde Cornelis van den Hoek, Albert Hoeben en Marco Kroon waren aanwezig. Generaal-majoor Henk Morsink, chef Militair Huis, vertegenwoordigde het Koninklijk Huis.

 

Bron: Mindef

 

Deze map is niet meer actief

 

Geplaatst: 22 februari 2013

 

 

 


 

 

Dankbetuigingen omtrent uitvaart

 

van RMWO Hakkenberg

 

 

LS,

Vanmorgen heeft de Commandant Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Borsboom, onderstaande email verstuurd via de commandantenlijn. Graag betrek ik namens hem ook de extern betrokken instanties.

 

Donderdag 21 februari heeft de Koninklijke Marine op indrukwekkende wijze afscheid genomen van een indrukwekkende militair. In de oorlogsjaren opgekomen als matroos, aan boord van Hr. Ms. Kortenaer getorpedeerd in de slag in de Javazee, krijgsgevangene in Japan, marinier in de politionele acties: 'Geo' Hakkenberg, kaptmarns bd.

 

Voor zijn uitstekende daden van Moed, Beleid en Trouw tijdens de politionele acties is hij onderscheiden met de Militaire Willemsorde, de hoogste, en zeer zeldzame, militaire onderscheiding in ons Koninkrijk.

 

Zijn uitvaart is in korte tijd door velen van u op zeer professionele manier gepland, voorbereid en uitgevoerd. Daardoor konden we als Koninklijke Marine Ridder Hakkenberg een waardige uitvaart bieden. De aanwezige familieleden hebben hier veel steun uit geput voor het verwerken van hun verlies.

 

Ik ben er trots op dat u als mannen en vrouwen van de Koninklijke Marine, vloot en mariniers, steeds weer in staat blijkt te zijn om er te staan als het moet.

 

Mijn complimenten aan allen die zich weer van hun beste kant hebben laten zien.

 

MATTHIEU J.M. BORSBOOM

VICE-ADMIRAAL

COMMANDANT ZEESTRIJDKRACHTEN

Met vriendelijke groet,

MAJMARNS C.A.M. (Clemens) Buter

Adjudant Commandant Zeestrijdkrachten

Kabinet Commandant Zeestrijdkrachten

Koninklijke Marine

Ministerie van Defensie

 

 

 

 

 

Waarde korpsgenoten

 

Door jullie toewijding, creativiteit en scherpte bij het aanlopen van het ceremonieel rond de uitvaart van RMWO Hakkenberg, is dit vandaag een uiterst waardig afscheid geworden. Ik vond het een indrukwekkende uitvaart. Velen hebben mij gecomplimenteerd. Deze complimenten zijn voor u, allen die in welke vorm dan ook hebben bijgedragen (ceremoniemeester, de 'verbinding' met de familie, muziek (Markap, T&P, koperkwintet), erehaag, draagploeg, vuurpeloton, wake, begeleiding cortege, etc). Naast een waardig afscheid van een van de onzen, heeft u de goede naam van de marine en zeker die van het Korps Mariniers weer eer aangedaan! Gaarne mijn complimenten doorgeven aan allen die vandaag zich van hun beste kant hebben laten zien.

 

Qua Patet Orbis!

Greetings,  CKM

 

 

Geplaatst: 28 februari 2013